Aktualności

Konkurs „Pop Up Ice Cream” rozstrzygnięty

2018-01-19
Pop Up Ice Cream

1 miejsce:

zespół: Magdalena Setzke, Anna Niewińska, Klaudia Janowska

2 miejsce:

Julia Rajs

3 miejsce:

zespół:  Pola Budzyńska, Martyna Włodarska, Anna Neubauer
ex aequo
Monika Grzywa
 

Gratulujemy!

 

Wręczenie nagród oraz prezentacja prac nastąpi podczas  "Catwalk Gdańsk Fashion | Wiosenne targi mody" 10-11.03.2018.

 

Przedmiot konkursu:

Projekt koncepcyjny doświadczenia smaku w zamkniętej przestrzeni mobilnej  

Termin nadsyłania zgłoszeń: 31.01.2018

Organizatorzy: Food Brand Agencja Marketingu  Kulinarnego oraz Wydział Architektury i Wzornictwa Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku


Formularz zgłoszeniowy – pobierz

Regulamin – pobierz

www.foodbrand.pl

 

Projekt z cyklu „user experience”, czyli projektowanie doświadczenia, nie przynależy jedynie do branży IT. 

Czym jest doświadczenie? Odbywa się w czasie, działa na zmysły, przez co dzięki różnym bodźcom często odwołuje się do instynktów, podświadomej ciekawości. Dzięki angażowaniu zmysłów i odwoływaniu się do kontekstów i sytuacji jesteśmy w stanie przeżyć coś głębiej, na dłużej to zapamiętać, dowiedzieć się i zrozumieć. Tym razem wyzwanie stanowi koncept multisensorycznej przestrzeni mobilnej, którą mamy nadzieję zrealizować w przyszłości.

Przed uczestnikami konkursu stoi nie lada zadanie. Za pomocą obrazu opowiedzą i zaprezentują swoją wizję. Pretekstem do takiego eksperymentu ma stać się doświadczenie smakowania lodów. W projekt zaangażował się znany trójmiejski mistrz cukiernictwa Tomasz Deker. Konkurs poprzedzony był wykładem suplementarnym dotyczącym projektowania smaku. Następnie uczestnicy wraz z wspierającymi ich prowadzącymi opracowywali koncepcje swoich projektów.

Sponsorem nagród jak i współorganizatorem konkursu jest Agencja Marketingu Kulinarnego Food Brand. W projekt zaangażowana była Pracownia Designu Eksperymentalnego Wydziału Architektury i Wzornictwa,  a także dwie doktorantki Środowiskowych Międzywydziałowych Studiów Doktoranckich ASP Gdańsk Joanna Jurga oraz Katarzyna Ditrich-Paturalska

 

Konkurs „Pop Up Ice Cream” rozstrzygnięty